Search
Close this search box.
imperial logo

Ασφάλιση Ιδιωτών

Ταξιδιωτική Ασφάλιση

Ταξιδιωτική ασφάλιση

Τα ταξίδια είναι για κάποιους από εμάς τρόπος ζωής και για άλλους μέσο επίτευξης επαγγελματικών στόχων. Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι ταξιδεύουν κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο. Σκεφτόμαστε πολλά πριν από ένα ταξίδι, αυτό που δεν πρέπει ωστόσο ποτέ να ξεχνάμε είναι ότι η ασφάλεια μας είναι συνυφασμένη με την ασφάλισή μας.


Γιατί να κάνουμε ταξιδιωτική ασφάλιση;

Απρόοπτα γεγονότα συμβαίνουν σε όλους και παντού. Σε μια τέτοια απρόβλεπτη περίπτωση αν βρίσκεστε στο εξωτερικό τα πράγματα μπορεί να γίνουν πιο δύσκολα διαχειρίσιμα για εσάς. Για παράδειγμα, αν χαθούν στο αεροδρόμιο οι αποσκευές σας, ακυρωθεί το ταξίδι σας, χάσετε σημαντικά έγγραφα για την επιστροφή σας ή σας συμβεί ένα ατύχημα και έχετε ταξιδιωτική ασφάλιση , θα ξέρετε πως μπορείτε να αποζημιωθείτε.

 
Τι αλλάζει με τον Covid-19

Με την πανδημία άλλαξαν πολλά πράγματα. Αν και οι συνθήκες όσον αφορά το τι θεωρείται υποχρεωτικό προκειμένου να εκδοθεί βίζα ή να περάσουμε τον έλεγχο σε αεροδρόμια και σύνορα μεταβάλλονται, ωστόσο από το 2020 και μετά για να εισέλθει ένας ταξιδιώτης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ουκρανία, την Κούβα, τη Ταϊλάνδη, τη Λευκορωσία, τη  Χιλή, την Αργεντινή, την Ουρουγουάη, το Σουρινάμ, τη Ναμίμπια, την Ιορδανία, το Ομάν, τη Σρι Λάνκα, το Βιετνάμ, την Καμπότζη και τη Ταϊλάνδη, πρέπει να έχει ταξιδιωτική ασφάλιση. Επίσης, είναι πιθανό να του ζητηθεί να επιδείξει συγκεκριμένη ασφάλιση στις εξής χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιταλία, Λετονία , Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Κάτω Χώρες, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία και Ελβετία. Είναι πολύ σημαντικό λόγω της ιδιαιτερότητας της πανδημίας του Covid-19 να επικοινωνήσετε πριν ταξιδέψετε με τον ασφαλιστή σας και την ταξιδιωτική σας εταιρεία. Στην Imperial Insurance έχουμε την εξειδίκευση και την εμπειρία να σας κατευθύνουμε σωστά, προκειμένου να διαχειριστείτε κάθε απρόοπτο που θα προκύψει.


Τι καλύπτει συνήθως ένα πλήρες συμβόλαιο ταξιδιωτικής ασφάλισης

  • Αποζημίωση για την κλοπή ή την απώλεια ή την καθυστερημένη παράδοση των αποσκευών σας κατά το ταξίδι.
  • Νοσοκομειακά έξοδα αν χρειαστεί να νοσηλευτείτε στο εξωτερικό λόγω ασθένειας ή λόγω ατυχήματος. Στην περίπτωση αυτή πολλά συμβόλαια περιλαμβάνουν και την κάλυψη των εξόδων για την υγειονομική μεταφορά και τον επαναπατρισμό του ασθενή αλλά και συνοδού προσώπου.
  • Ιατροφαρμακευτικά έξοδα σε περίπτωση που χρειαστεί να επισκεφθείτε γιατρό ή αν πρέπει να ακολουθήσετε φαρμακευτική αγωγή.
  • Καλύπτει την προσωπική μας Αστική Ευθύνη προς τρίτους, την πιθανότητα δηλαδή από λάθη ή παραλείψεις μας να προκαλέσουμε σε τρίτους ζημία.
  • Μπορεί να περιλαμβάνει ασφαλιστική κάλυψη ζωής, να παρέχει δηλαδή αποζημίωση σε περίπτωση θανάτου ή Μόνιμης Ολικής και Μόνιμης Μερικής Ανικανότητας, ανάλογα με το τι αναφέρεται στο συμβόλαιό μας.
  • Επανέκδοση εγγράφων σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας.
  • Νομική Προστασία στο Εξωτερικό.
  • Μεταβίβαση μετρητών.
  • Έξοδα που θα προκύψουν από αδικαιολόγητη ακύρωση της πτήσης μας και κακές καιρικές συνθήκες, καθυστέρηση ταξιδιού ή απεργίες εργαζομένων.

 
Τι είδη ταξιδιωτικής ασφάλισης υπάρχουν

Υφίστανται προγράμματα ατομικά για ανθρώπους που θέλουν να ταξιδέψουν αλλά και ομαδικά για ταξιδιωτικά group. Συνήθως, στη δεύτερη περίπτωση λόγω του μεγάλου αριθμού των συμβαλλόμενων είναι χαμηλότερο το ασφάλιστρο.

Πόσο κοστίζει ένα συμβόλαιο ταξιδιωτικής ασφάλισης

Το κόστος της ταξιδιωτικής ασφάλισης είναι εξαιρετικά χαμηλό, ειδικά αν αναλογιστούμε τι μας προσφέρει. Οι ασφαλίσεις ξεκινούν περίπου από τα 10 ευρώ, ωστόσο ποικίλλουν από τον προορισμό μας, το λόγο του ταξιδιού και τη διάρκειά του.

Πώς να επιλέξουμε το καλύτερο ταξιδιωτικό πρόγραμμα ασφάλισης

Στην Imperial πριν την επιλογή ταξιδιωτικού σας προγράμματος, αναλύουμε τις ανάγκες που προκύπτουν, βάσει των ιδιαιτέρων κινδύνων στους μπορεί να εκτεθείτε ανάλογα με τον τόπο που θα επισκεφτείτε. Έτσι, έχοντας την κατάλληλη εμπειρία σας βοηθάμε να κάνετε την καλύτερη επιλογή. Είναι βέβαιο πως μιλώντας με τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο θα λύσετε όλες σας τις απορίες και θα λάβετε τις καλύτερες προσφορές ασφάλισης που ταιριάζουν στις ανάγκες σας ,βάσει όχι μόνο των καλύψεων αλλά και του επιθυμητού κόστους ασφάλισης.

Ζητήστε προσφορά

Χρησιμοποιώντας την φόρμα μπορείτε να μας στείλετε τις ερωτήσεις σας, ή να ζητήσετε προσφορά από έναν ασφαλιστικό σύμβουλο. Για εμάς η εξυπηρέτησή σας είναι πάνω απ΄όλα.