Search
Close this search box.
imperial logo

Ασφάλιση Ιδιωτών

Ασφάλιση ζωής

Ασφάλιση ζωής

Κάθε μέρα που περνάει στη ζωή μας είναι μοναδική σε επίπεδο εμπειριών, συναισθημάτων και βιωμάτων. Η ζωή είναι ωραία αλλά σε κάποιες περιπτώσεις είναι και απρόβλεπτη, καθώς ένα ατύχημα ή μία ασθένεια μπορεί να ανατρέψει την ισορροπία της καθημερινότητας των αγαπημένων μας προσώπων από τη μία στιγμή στην άλλη.

Τι είναι η ασφάλιση ζωής

Η ασφάλιση ζωής είναι καταρχήν μία πράξη αγάπης και ευθύνης απέναντι στους ανθρώπους της οικογένειάς μας. Διασφαλίζει ότι αν λόγω κάποιας ασθένειας ή ατυχήματος υποστούμε μερική ή ολική ανικανότητα –προσωρινή ή μόνιμη– θα αποζημιωθούμε για να μπορούμε να στηρίξουμε τον εαυτό μας και τους ανθρώπους που είναι δίπλα μας. Καλύπτει επίσης την περίπτωση θανάτου, αποζημιώνοντας με ένα ποσό τους δικαιούχους.

Γιατί να κάνουμε ασφάλιση ζωής

Πολλές φορές τα πράγματα δεν βαίνουν όπως τα σχεδιάζουμε. Ασφάλιση ζωής μπορούμε να κάνουμε προκειμένου σε περίπτωση θανάτου να εξασφαλίσουμε:

  • Ένα ποσό το οποίο θα προορίζεται για τα παιδιά μας και τις σπουδές τους ή την έναρξη της επαγγελματικής τους πορείας.
  • Την κάλυψη εξόδων από δάνεια και υποχρεώσεις, προκειμένου να μην επωμιστούν τις δαπάνες αυτές οι συγγενείς μας.
  • Την αποπληρωμή πιστωτικών καρτών.
  • Την κάλυψη εξόδων της επιχείρησής μας.
  • Την κάλυψη εξόδων κληρονομιάς.
  • Ένα δίχτυ προστασίας για τα αγαπημένα μας πρόσωπα προκειμένου να ξεκινήσουν από την αρχή.

 

Πώς ξέρουμε τι κεφάλαιο θα εξασφαλίσουμε

Το κεφάλαιο που θα εξασφαλίσουμε αναφέρεται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο και είναι προκαθορισμένο. Το πώς θα το υπολογίσουμε αφορά την προσμέτρηση ειδικών παραγόντων και για αυτό απαιτείται ένας εξειδικευμένος ασφαλιστικός σύμβουλος. Στην Imperial Insurance έχουμε την εμπειρία και τη γνώση, ούτως ώστε να σας βοηθήσουμε να κάνετε τη σωστή επιλογή ασφάλισης ζωής που θα σας καλύψει πλήρως.

Ποιο είναι το κόστος της ασφάλισης ζωής

Η ασφάλιση ζωής φροντίζει την οικογένειά μας όταν δεν θα είμαστε πια εδώ. Το κόστος είναι εξαιρετικά μικρό. Στην αγορά υφίστανται προγράμματα τα οποία μπορούν να καλύψουν διαφορετικές ανάγκες. Το ασφάλιστρο εξαρτάται από τη διάρκεια του προγράμματος, την ηλικίας μας, τις πρόσθετες προαιρετικές καλύψεις και το ύψος του κεφαλαίου ζωής που θα επιλέξουμε να ασφαλιστούμε.

Τι πρέπει να ξέρουμε για τα προγράμματα ασφάλισης ζωής.

Υπάρχουν διάφορα είδη προγραμμάτων ασφάλισης ζωής. Στην απλή ασφάλιση ζωής έχει προσυμφωνηθεί να καταβληθεί με την επέλευση του κινδύνου ένα συγκεκριμένο ποσό και η διάρκεια του συμβολαίου είναι επίσης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Υπάρχει και η ασφάλεια ζωής μειωμένου κεφαλαίου, που καταβάλλεται επίσης ένα ποσό, το οποίο όμως μειώνεται από χρόνο σε χρόνο καθώς ο σκοπός του προγράμματος είναι η αποπληρωμή των δανείων. Στην ασφάλεια ζωής από ατύχημα καταβάλλεται στους δικαιούχους το ποσό που αναφέρεται στη σύμβαση μετά από ατύχημα σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Πότε πρέπει να ασφαλιστούμε

Όσο πιο σύντομα ασφαλιστούμε τόσο πιο σύντομα θα είναι διασφαλισμένη η οικογένειά μας. Από τη στιγμή που ένας κίνδυνος επέλθει δεν μπορεί κάποιος να ασφαλιστεί εκ των υστέρων. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να έχουμε λάβει μέτρα πρόληψης και μετακύλισης κινδύνου σε περίπτωση απροόπτου ή ξαφνικού δυσάρεστου γεγονότος. Επομένως, όταν έχουμε ανθρώπους για τους οποίους θέλουμε να εξασφαλίσουμε ένα κεφάλαιο, σε περίπτωση που μας συμβεί κάτι, μπορούμε να ασφαλιστούμε.

Ειδικοί όροι

Σε κάθε ασφαλιστήριο υπάρχουν ειδικοί όροι και εξαιρέσεις. Οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι της Imperial θα σας ενημερώσουν για τις επιλογές σας και τις διαφορές που υπάρχουν στα ασφαλιστήρια συμβόλαια, βοηθώντας σας στη διαμόρφωση, αλλά και επιλογή του κατάλληλου ασφαλιστηρίου ζωής, βάσει των αναγκών σας.

Λόγου χάρη, μπορεί να αναφέρεται ότι σε περίπτωση θανάτου από πτώση αεροσκάφους αποζημιώνονται οι δικαιούχοι μόνο στην περίπτωση που πρόκειται για δρομολόγιο αναγνωρισμένων εταιρειών. Σε περίπτωση που η ασφάλιση ζωής αφορά άνθρωπο που υπηρετεί στις ένοπλες δυνάμεις το συμβόλαιο καλύπτει συνήθως το θάνατο σε περίοδο ειρήνης. Αν ο θάνατος οφείλεται στην τέλεση κακουργήματος οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν καταβάλλουν αποζημίωση στους δικαιούχους.

Ζητήστε προσφορά

Χρησιμοποιώντας την φόρμα μπορείτε να μας στείλετε τις ερωτήσεις σας, ή να ζητήσετε προσφορά από έναν ασφαλιστικό σύμβουλο. Για εμάς η εξυπηρέτησή σας είναι πάνω απ΄όλα.