Πολιτική Απορρήτου

Η εταιρεία μας ΙΜΠΕΡΙΑΛ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, Λεωφ. Συγγρού 253 Νέα Σμύρνη, Τ.Κ. 17122, Αριθμός Γεμή 122034703000 τηλ. 210 9426352 E-mail: imperial@imperial.gr είναι ένας ανεξάρτητος ασφαλιστικός διαμεσολαβητής, Μεσίτης Ασφαλίσεων, εξειδικευμένος στην παροχή υπηρεσιών ασφάλισης οχημάτων, περιουσίας, ζωής, αστικής και επαγγελματικής ευθύνης, διαχείρισης κινδύνων και ασφαλιστικών συμβουλών. 


Όραμά μας είναι να σας προσφέρουμε τα καλύτερα ασφαλιστικά προϊόντα και υπηρεσίες, με τη γνώση που διαθέτουμε στην ελληνική αλλά κι την διεθνή ασφαλιστική αγορά, καθώς συνεργαζόμαστε με τις καλύτερες ελληνικές και αλλοδαπές ασφαλιστικές εταιρείες. 

Με την παρούσα θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων σε σχέση με τη δραστηριότητα της εταιρείας μας. Επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας με υπευθυνότητα και ασφάλεια, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή (ΓΚΠΔ Ε.Ε. 2016/679) και την εθνική νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. 


1. Σκοπός, νομική βάση και χρονική διάρκεια επεξεργασίας 

1.1 Συλλογή δεδομένων όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας.


Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας ο διακομιστής μας συλλέγει τα λεγόμενα server log files, και συγκεκριμένα: 

  • Ημερομηνία και ώρα την στιγμή της εισόδου στον ιστότοπο.
  • Τον όγκο δεδομένων που στάλθηκαν σε bytes.
  • Τον περιηγητή (browser) και το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιήσατε κατά την είσοδό σας στον ιστότοπο.
  • Τη Διεύθυνση IP (Internet Protocol address) σας, κατά την είσοδό σας στον ιστότοπο. Η διεύθυνση IP αποτελεί προσωπικό δεδομένο, μαζί με την ημερομηνία και την ώρα της επίσκεψής σας, παρότι δεν μπορούμε να σας ταυτοποιήσουμε μόνοι μας με το στοιχείο αυτό.


Ο λόγος (νομική βάση και σκοπός) για τον οποίο συλλέγουμε τη διεύθυνση IP σας και τη διατηρούμε σε ειδικά αρχεία (log files) είναι αφενός το έννομο συμφέρον μας να επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα αυτά, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφάλεια δικτύων, πληροφοριών και υπηρεσιών από τυχαία γεγονότα ή παράνομες ή κακόβουλες ενέργειες και αφετέρου η νομική υποχρέωση να παρέχουμε ένα κατά το δυνατόν πιο ασφαλές περιβάλλον για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων (άρθρο 6 παρ. 1 περ. στ’ και γ΄ του ΓΚΠΔ). Τα δεδομένα δεν θα μεταβιβαστούν ή θα χρησιμοποιηθούν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Ωστόσο, διατηρούμε το δικαίωμα να ελέγξουμε τα αρχεία καταγραφής διακομιστών (server log files), εάν διαπιστωθούν συγκεκριμένες ενδείξεις παράνομης χρήσης.


Cookies και παρόμοιες τεχνολογίες

Όπως οι περισσότερες ιστοσελίδες, έτσι και εμείς, χρησιμοποιούμε cookies και παρόμοιες τεχνολογίες κατά την πρόσβαση και περιήγησή σας στην Ιστοσελίδα www.imperial.gr προκειμένου να καταστήσουμε αυτή κατά το δυνατόν άνετη και αποτελεσματική. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή ή άλλης ηλεκτρονικής συσκευής με την οποία αποκτά πρόσβαση στην ιστοσελίδα ο χρήστης. Τα cookies είναι μοναδικά για το κάθε πρόγραμμα περιήγησης ιστού (web browser, π.χ. Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Opera κτλ.) και περιέχουν ανωνυμοποιημένες πληροφορίες, οι οποίες αφορούν τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε και τις συσκευές που χρησιμοποιείτε. Συνεχίζοντας τη χρήση της ιστοσελίδας www.imperial.gr χωρίς αλλαγή των ρυθμίσεων, συμφωνείτε με τη χρήση των «cookies». Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την πολιτική μας σχετικά με τα cookies εδώ.


1.2 Επικοινωνία

Στο πλαίσιο της μεταξύ μας επικοινωνίας μέσω της φόρμας επικοινωνίας και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συλλέγουμε το όνομα και το E-mail σας και όποια άλλη πληροφορία τυχόν εσείς μας παρέχετε κατά την επικοινωνία μας. Αυτά τα δεδομένα αποθηκεύονται και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την ανταπόκριση στο αίτημά σας. Η νομική βάση για την επεξεργασία αυτών των προσωπικών δεδομένων, αποτελεί η συναίνεση ώστε να ανταποκριθούμε στο αίτημά σας, το οποίο βρίσκει εφαρμογή στο άρθρο 6 παρ.1 α του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR). Τα δεδομένα σας θα διαγραφούν μετά την τελική επεξεργασία της επικοινωνίας μας. Αυτό θα συμβεί εάν από τις περιστάσεις μπορεί να συναχθεί ότι ολοκληρώθηκε η επικοινωνία, υπό τον όρο ότι δεν υφίστανται νομικές αξιώσεις αποθήκευσης των δεδομένων αυτών.


1.3 Υποβολή Βιογραφικού Σημειώματος

Όταν υποβάλλετε στην Εταιρεία μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή στα γραφεία μας ένα βιογραφικό σημείωμα, μας παρέχετε τα προσωπικά σας δεδομένα, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στο βιογραφικό σας όπως όνομα και επώνυμο, στοιχεία εκπαίδευσης, προϋπηρεσίας, ειδικών γνώσεων, επαγγελματικών δεξιοτήτων και προτιμήσεων κλπ., καθώς και άλλα στοιχεία που εσείς θα κρίνετε σκόπιμο να μας γνωστοποιήσετε, όπως π.χ. φωτογραφία σας. Τα δεδομένα σας διατηρούμε για μέγιστο διάστημα τριών ετών και η νομική βάση για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας για τον σκοπό αυτό είναι η συγκατάθεσή σας (άρθρο 6 παρ.1 εδ. α και άρθρο 9 παρ. 2 εδ. α του ΓΚΠΔ).


1.4 Όταν υποβάλλετε ένα αίτημα για πρόταση ασφάλισης.

Με την ιδιότητά μας ως ασφαλιστικός διαμεσολαβητής η εταιρεία μας συλλέγει και επεξεργάζεται, ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας, τα προσωπικά σας δεδομένα προκειμένου να σχεδιάσουμε και σας προτείνουμε ασφαλιστικά προγράμματα Περιουσίας | Αυτοκινήτων | Μεταφορών | Γενικής Αστικής και Επαγγελματικής Ευθύνης | Ζωής-Υγείας-Ομαδικές και Συντάξεως | | Νομικής Προστασίας και Βοήθειας | Σκαφών Πλοίων & Αστικής Ευθύνης Σκαφών | Ευθύνης Διευθυντών Επιχειρήσεων | Λαθών και Παραλείψεων | Ακύρωσης Εκδηλώσεων | Τεχνικών Έργων και Έργων Τέχνης | Μηχανολογίας, C.A.R, E.A.R | Διαχείριση Κινδύνων | Ασφαλιστικές Συμβουλές. Συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, απλά και ειδικά (ευαίσθητα, όπως δεδομένα υγείας) απευθείας από εσάς, όταν συμπληρώνετε μία φόρμα ή αίτηση για πρόταση ασφάλισης και τα επεξεργαζόμαστε με αποκλειστικό σκοπό να ανταποκριθούμε στα δικά σας αιτήματα για την παροχή ασφαλιστικών συμβουλών, το σχεδιασμό ασφαλιστικών προγραμμάτων και διαμεσολάβηση για τη σύναψη ασφαλιστικής σύμβασης με μία από τις συνεργαζόμενες ασφαλιστικές εταιρείες που σας προτείνουμε. Για την εξυπηρέτηση σας ως πελάτης/χρήστες του διαδικτυακού τόπου, καθώς και για την διαχείριση παραπόνων επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα που είναι αντικειμενικά ουσιώδη και αναγκαία για την άσκηση του έργου του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή και την εξυπηρέτησή σας. Η νομική βάση για τη συλλογή και την επεξεργασία των δεδομένων σας είναι η συγκατάθεσή σας και η εκτέλεση σύμβασης (ΓΚΠΔ άρθρο 6 παρ. 1 εδ. α΄και β΄, 9 παρ. 2 α΄). 

  • Όταν συμπληρώσετε μία αίτηση προσφοράς ασφάλισης (οχήματος, κατοικίας, σκάφους, υγείας κλπ.) τα δεδομένα σας τα διατηρούμε για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση των σκοπών που περιγράφονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου. Σας βεβαιώνουμε ότι δεν θα μεταβιβάσουμε προσωπικά δεδομένα σας για οποιανδήποτε σκοπό πέραν των σκοπών που αναφέρονται ως άνω με βάση το αίτημά σας για διαμεσολάβηση για τη πιθανή σύναψη ασφαλιστικής σύμβασης με μία από τις συνεργαζόμενες ασφαλιστικές εταιρείες που σας πορτείνουμε.
  • Σε περίπτωση που προχωρήσουμε στην έκδοση οποιουδήποτε ασφαλιστηρίου συμβολαίου, τα προσωπικά δεδομένα σας διατηρούμε για όσο χρονικό διάστημα είναι σε ισχύ το εκάστοτε ασφαλιστήριο συμβόλαιο καθώς και για χρονικό διάστημα μέχρι πέντε (5) ετών από τη λήξη του και εφόσον δεν υφίστανται νομικοί ή φορολογικοί λόγοι και υποχρεώσεις που να επιβάλουν την διατήρησή τους για περισσότερο χρόνο. Εφ΄ όσον συμφωνήσετε, θα χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία επικοινωνίας σας (E-mail) για την αποστολή ενημερωτικού υλικού σχετικά με τις δράσεις της εταιρείας μας. Η νομική βάση για την επεξεργασία είναι η συγκατάθεσή σας (ΓΚΠΔ άρθρο 6 παρ. 1 εδ.α΄). Τα δεδομένα επικοινωνίας σας για την αποστολή ενημερωτικής επικοινωνίας, εφόσον έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας, διατηρούμε μέχρι να ζητήσετε τη διαγραφή σας από τη σχετική λίστα. Αποδέκτες – Διαβιβάσεις Όταν υποβάλετε μία αίτηση για πρόταση ασφάλισης, και εφόσον συμφωνήσετε να προχωρήσουμε στην έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, θα διαβιβάσουμε τα δεδομένα σας προς τις ασφαλιστικές εταιρείες ή τους μεσίτες ασφαλίσεων που θα επιλέξετε.
  • Τα δεδομένα σας θα καταστούν προσιτά στο προσωπικό της εταιρείας μας που είναι εξουσιοδοτημένο να διαχειρίζεται τα σχετικά αιτήματα ή που εκτελεί διοικητικά και λοιπά επιβοηθητικά καθήκοντα. Επίσης τα δεδομένα σας θα τύχουν επεξεργασίας από τρίτα μέρη, νομικά ή φυσικά πρόσωπα, τα οποία μας παρέχουν, ως Εκτελούντες την επεξεργασία, υπηρεσίες όπως λογιστικές υπηρεσίες, υποστήριξη πληροφοριακών συστημάτων κλπ. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα δεδομένα σας να είναι ασφαλή και προστατευμένα από παράνομη επεξεργασία, από τυχαία ή δόλια απώλεια και καταστροφή, καθώς και από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Έχουμε εφαρμόσει ένα αναλυτικό πρόγραμμα ασφάλειας πληροφοριών και εφαρμόζουμε ελέγχους ασφαλείας οι οποίοι βασίζονται στην ευαισθησία των πληροφοριών και το μέγεθος του κινδύνου της δραστηριότητάς μας, λαμβάνοντας υπόψη τις βέλτιστες πρακτικές της σύγχρονης τεχνολογίας και το κόστος της εφαρμογής τους. Έχουμε υιοθετήσει τις κατάλληλες εσωτερικές πολιτικές και διαδικασίες ασφαλείας, πολιτικές και τεχνολογίες που διασφαλίζουν την ασφάλεια των δεδομένων καθώς επίσης έχουμε εκπαιδεύσει τε στελέχη και το προσωπικό μας για την τήρηση των κανόνων εμπιστευτικότητας και απορρήτου των δεδομένων. Όλο το προσωπικό μας δεσμεύεται με σύμφωνα εμπιστευτικότητας για την ασφάλεια και την ακεραιότητα των δεδομένων σας, και όλοι οι τρίτοι που μας παρέχουν εξωτερικές υπηρεσίες ως Εκτελούντες την Επεξεργασία, δεσμεύονται με ειδικές Συμβάσεις για την επεξεργασία των δεδομένων σας οι οποίες εξασφαλίζουν το ίδιο τουλάχιστον επίπεδο ασφαλείας κατά την επεξεργασία.
  • Πέραν των ανωτέρω ενδέχεται να διαβιβάσουμε δεδομένα σας σε εκτέλεση νομικών και φορολογικών υποχρεώσεων σε κυβερνητικά όργανα και Αρχές (π.χ. Τράπεζα της Ελλάδος, φορολογικές αρχές).


Εάν χρειαστεί να διαβιβάσουμε τα δεδομένα σας σε τρίτες (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης) χώρες (επειδή π.χ. είναι απολύτως απαραίτητο για τη διεκπεραίωση του αιτήματός σας ή για την παροχή υπηρεσιών cloud computing) αυτό θα γίνει μόνο υπό τους όρους και προϋποθέσεις των άρθρων 44-49 ΓΚΠΔ.


3. Διεθνείς μεταφορές

Γενικά δεν διαβιβάζουμε τα δεδομένα σας σε τρίτες (εκτός Ε.Ε.) χώρες. Εάν χρειαστεί να το κάνουμε (επειδή π.χ. είναι απολύτως απαραίτητο για τη διεκπεραίωση του αιτήματός σας ή για την παροχή υπηρεσιών cloud computing) αυτό θα γίνει μόνο υπό τους όρους και προϋποθέσεις των άρθρων 44-49 ΓΚΠΔ.


4. Δεδομένα ανηλίκων

Οι υπηρεσίες του ιστοτόπου δεν προορίζονται για άτομα κάτω των δεκαοκτώ (18) ετών και ζητάμε να μην παρέχετε ΔΠΧ μέσω του ιστοτόπου εάν είστε κάτω των δεκαοκτώ (18) ετών. Η εταιρεία μας επεξεργάζεται δεδομένα ανηλίκων μόνο μετά από αίτημα και με ρητή συγκατάθεση των ασκούντων τη γονική μέριμνα αυτών.


5. Τα δικαιώματά σας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων της Εταιρείας μας στο Ε-mail dtzanis@imperial.gr , την ταχυδρομική διεύθυνση και τα τηλέφωνα που εμφανίζονται στην αρχή της παρούσας ανά πάσα στιγμή, για να ασκήσετε τα δικαιώματα σύμφωνα με τα άρθρα 15-22 του ΓΚΠΔ, όπως π.χ. το δικαίωμα να ζητήσετε πληροφορίες σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα που επεξεργαζόμαστε, το δικαίωμα να ζητήσετε την διόρθωση – επικαιροποίηση των στοιχείων σας, τον περιορισμό της επεξεργασίας ή ακόμα και τη διαβίβασή τους σε άλλο υπεύθυνο επεξεργασίας. Έχετε επίσης το δικαίωμα να ζητήσετε τη διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων και η εταιρεία μας θα προβεί στην άμεση διαγραφή τους. 


Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις που νομικές και φορολογικές υποχρεώσεις επιβάλλουν τη διατήρησή τους, ενδέχεται να μην μπορούμε να ικανοποιήσουμε το αίτημά σας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα σας εξηγήσουμε τον λόγο για τον οποίο δεν μπορούμε να διαγράψουμε τα δεδομένα και για πόσο διάστημα. Πριν ικανοποιήσουμε τα αιτήματά σας ενδέχεται να ζητήσουμε αποδεικτικό της ταυτότητάς σας. Ομοίως, μπορείτε πάντα να αναφέρετε παρατηρήσεις σχετικά με συγκεκριμένες χρήσεις των δεδομένων σας που κρίνονται εσφαλμένες ή αδικαιολόγητες ή να υποβάλλετε καταγγελίες στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, τηλεφωνικό Κέντρο: +30-210 6475600 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.dpa.gr/ 


Απρίλιος 2021 

ΙΜΠΕΡΙΑΛ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.